Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας - Tipping Point (TTP) (Σχ. Έτος 2022-2023)

Στο πλαίσιο του προγράμματος  ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ «Σχεδιάζοντας το Μέλλον:  Γνωρίζω τον εαυτό μου, πληροφορούμαι, αποφασίζω για την εκπαιδευτική και επαγγελματική μου επιλογή» οι μαθητές υλοποιούν το καινοτόμο πρόγραμμα  Τhe Tipping Point (TTP).

Α. Στο πλαίσιο του προγράμματος Τhe Tipping Point (TTP) :

Οι μαθητές /τριες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με ανθρώπους-πρότυπα (μέντορες) σε Ελλάδα και εξωτερικό , θέτοντας τα ερωτήματά τους με σκοπό να ενημερωθούν  σχετικά με σπουδές και επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν ή δε γνώριζαν καν, πέρα από στερεότυπα και  να κ α λ λ ι ε ρ γ ή σ ο υ ν  α π α ρ α ί τ η τ ε ς  δ ε ξ ι ό τ η τ ε ς  γ ι α  τ ο  μ έ λ λ ο ν  τ ο υ ς.

Oι μαθητές/τριες λαμβάνουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους σε πραγματικό χρόνο μέσω 20’ live ομαδικών συνεδριών με ένα μέντορα τη φορά και ασύγχρονα μέσω 100’’ video από πολλαπλούς μέντορες.

Η πρώτη ζωντανή συνεδρία με θέμα ” Ψηφιακές Δεξιότητες ‘ , πραγματοποιήθηκε στις 4-11-2022 με τον Βασίλη  Χαρδαλιά,  ειδικό στο Σχεδιασμό και Υλοποίηση Λογισμικού.

TTP 1η συνεδρία 300x225 1

Η δεύτερη  ζωντανή συνεδρία με θέμα ” Το επάγγελμα του σεφ ” πραγματοποιήθηκε στις  2/12/2022   με τον κ. Θάνο Μωραΐτη, ειδικό  στη δημιουργική μαγειρική.

TTP 2h syhnedria

Η τρίτη ζωντανή συνεδρία με θέμα ” Ο τομέας της κτηνιατρικής  ” πραγματοποιήθηκε στις 18/1/2023 με τον κ. Πασχάλη Φορτομάρη.

TTP 3h synedria

Η τέταρτη ζωντανή συνεδρία με θέμα ”  Μηχανικός αεροσκαφών  ”   πραγματοποιήθηκε στις  1/2/2023, με τον Ηλία Λάππα.

Η πέμπτη  ζωντανή συνεδρία με θέμα ” Το επάγγελμα του αστυνομικού ”   πραγματοποιήθηκε στις  15/2/2023 , με τον Κωνσταντίνο Δελημάρη, Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

TTP 4h synedria

Η έκτη  ζωντανή συνεδρία με θέμα ” Μονοπάτια καριέρας στη Φαρμακοβιομηχανία  ”   πραγματοποιήθηκε στις  3/4/2023 με την κα. Μαρίνα Παλαιολόγου.

Η  έβδομη ζωντανή συνεδρία με θέμα ” Γνωρίζοντας το επάγγελμα του αισθητικού  ”   πραγματοποιήθηκε στις  10/5/2023 με την κα. Πηνελόπη Παπαϊωάννου.

TTP 7h synedria

Η  όγδοη ζωντανή συνεδρία με θέμα “Μονοπάτια Καριέρας στη Φαρμακοβιομηχανία”   πραγματοποιήθηκε στις  17/5/2023 με την κα. Katerina Paraskevooulou ( Αναλυτής QC, Control Products for Export Reviewer2007 – CURRENT PHARMATHEN Βιοχημικός αναλυτής 2007 – 2022 λάμδα ιατρική )

TTP 8h Synedria

Η  ένατη ζωντανή συνεδρία με θέμα ” Γνωρίζοντας το επάγγελμα του διαιτολόγου  ”   πραγματοποιήθηκε στις  24/5/2023 με την κα. Μυρτώ Μυλωνά.

TTP 9h Synedria

Επίσκεψη στη Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη ΑΕ

 Οι μαθητές /τριες στις 3-4-2023 επισκέφτηκαν την Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη όπου παρακολούθησαν project σχετικό με την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων που θέτουν στο επίκεντρο τον πρωτογενή τομέα και την αντιμετώπιση της επιβάρυνσης του πλανήτη, μέσα από συγκεκριμένες πρακτικές, οι οποίες εστιάζουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προέρχονται από την κατανάλωση ενέργειας, νερού και την εκπομπή αερίων ρύπων. Τέλος οι ωφελούμενοι μαθητές/τριες πήραν συνεντεύξεις από τα εξειδικευμένα στελέχη της βιομηχανίας και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις θέσεις εργασίας, θέματα σύνταξης βιογραφικού σημειώματος.

dodoni 3
dodoni 1
dodoni 2
dodoni 5
dodoni 4